GIZMO Living

Referensprojekt

Ljus & Ljuddesign

Varumärken

    Ljus

    Ljud

    Styrsystem

    Övrigt

Läs mer om...

Kontakta oss

Om oss

 

GIZMO Pro's

 

VARUMÄRKEN

Varje design är unik och kundanpassad, för att nå dit arbetar GIZMO LIVING med utvalda kvalitetsleverantörer som står för god design och hög nivå på kundsupport.


        

 
 
MED FOKUS PÅ - LJUS

 

Jag vill läsa mer om ljus & ljusdesign:

>> Ljusdesign

>> Läs mer om ljusdesign

 
KONTAKTA MIG

 

Jag vill veta mer, kontakta mig gärna!

 

>> Kontakta mig

>> Boka ett  inspirationsmöte

 

 

 

VARUMÄRKEN FÖR LJUSDESIGN

Det har hänt väldigt mycket de senaste åren inom belysning, inom design, teknikutveckling och inom kunskap om ljusets betydelse för vårt välmående. Ett sätt att visualisera detta är genom att vi jämför många tillverkares kataloger bara ett par år tillbaka och inser att de är mer än dubbelt så tjocka idag. Det bara blir roligare och roligare att arbeta med ljusdesign! 

Belysningsarmaturer behöver vara i harmoni med rummets övriga form- och designspråk. Det är också viktigt för kunden att känna att varje lösning är unik. För att alltid kunna leverera exakt det som passar bäst in i helheten så arbetar GIZMO LIVING med många olika leverantörer. Vi har mer än en hyllmeter kataloger över olika lampor, armaturer och solskydd och i antal artiklar tappade vi räkningen vid 100.000 lampor.

När vi hittat rätt typ av ljusarmaturer så har vi en tät dialog med våra grossister för att kontrollera att lampa, armatur, styrsystem, knappar etc. fungerar ihop. GIZMO LIVING har en mycket aktiv roll i denna dialog för att säkerställa att lösningen blir den bästa möjliga och anpassad till varje rum. GIZMO LIVING arbetar alltid utifrån den unika miljöns behov och kan därigenom ofta spara in på antalet armaturer genom att placera belysningen där den gör som mest nytta och ge kunden möjlighet att skapa helt unika lösningar.

 
   
   
         
      VILKA ÄR GIZMO'S POPULÄRASTE VARUMÄRKEN?

Våra basvarumärken, det har fallit sig naturligt att jobba med dem över tiden, vi kan dem väl, känner grossisterna, sannolikt vi söker en lösning bland dessa först. Vi känner de ger en bra spridning mellan olika typer av lösningar, design och pris/kvalitet och med detta klara vi de flesta projekt.

 

Aerolight är ett svenskt företag med avskalad och lite rå design för spottar främst i olika pendlade eller vajerbaserade system. Själva kallar de det design genom enkelhet.
 
Atomis gör armaturer främst till offentlig miljö. Har en hel del egna lösningar och många snygga och effektiva lampor med kompaktlysrör.
 
Aureliano Toso är ett italienskt företag med främst fristående lampor, företrädesvis i glas eller porslin. Designen pendlar mellan sobert elegant och mer utmanande, dock utan att tappa känslan av gedigen kvalitet. 
 
Axolight har en unik mix av kvalité och spännande design från Italien. Letar vi efter något unikt kan vi med största sannolikhet hitta det här. Armaturer som berör men ändå präglas av stramt och strikt formspråk.
 
Baca Lightning har ett avskalat och strikt formspråk med främst spottar i borstad aluminium. Har ett brett sortiment av både infällda och utanpåliggande armaturer som går bra att kombinera som man önskar med varandra. Produktion både i Sverige, Baltikum och Kina men nästan genomgående svarvat gods vilket borgar för bra kvalitet.
 
Belid är en av Sveriges största producent på lösa armaturer, allt Svensktillverkat, finns nästan i alla hem och ett antal hotellrum. Vi har dessutom känt dem sedan 20 år tillbaka vilket gör sitt till. Går alltid att falla tillbaka på när man ska inreda ett rum med ljus.
 
Bellalite har precis som GIZMO Living ett förflutet inom showbiz installation men är idag ett grossistföretag och distributör för belysningsprodukter inom bl.a. scen, studio, teater, television och miljöbelysning. De för flera välkända varumärken för showbiz såsom Manfrotto, Rosco, mm. Bellalite har även ett stort sortiment med både bra basbelysning men även en hel del mer designade produkter.
 
Dark är ett belgiskt omskrivet företag för deras spektakulära design som inte lämnar någon oberörd. Försök bara klicka dig fram på deras hemsida så förstår du. Främst för publika miljöer men passar även privata miljöer där armaturerna då blir en del av rummets inredning. Har även en del custom lösningar med lysrörsarmaturer klädda i tyg / skinn där kunden kan förse dem med tyget.
 
Deltalight kallar ödmjuk sin katalog "The lighting bible" och det finns ett uns av sanning i deras påstående. I Deltalights kompletta sortiment för alla miljöer finns många original av armaturer som numera finns i olika varianter bland många producenter. Har både lite mer sofistikerade och diskreta armaturer såväl som de som sticker ut lite mer.
 
Italienska Egoluce gör väldesignat snyggt armatur sortiment i modern stil för privat eller intim offentlig miljö. Nästan som en stilstudie över hur Italiensk "klassisk" modern design ska se ut. Kanske lite uddlöst i vår smak om man skulle göra en hell installation men mycket bra bas att bygga på.
 
Spanska el torrent skapar riktig custom för pedanter, golv- och bordslampor. Spanien får för övrigt allt mer uppmärksamhet för sin design. Förutom många snygga egna tyger och andra material till skärmarna kan man på projektbasis få sitt eget tyg eller material anpassat.
 
erco är de vi ringer om vi har riktigt utmanande projekt för ljusdiffusion, gardiner, mörkläggning, solskyddssystem. Inga geometriska former eller kravställningar är för svåra för dem. erco har i inga standardprodukter utan allt ritas i första hand utifrån en meny av standardkomponenter (eller specialtillverkning om det krävs) som sedan kombineras för att passa projektets specifika förutsättningar.
 
Feelux är specialister på lysrör med flera marknadsledande lösningar till exempel för att få "skarv" fria övergångar när man har en lång rad lysrör. De har även lösningar för att kunna ändra från ljus som liknar en soluppgång till samma vita ljus man hittar i en öken vid ekvatorn när solen lyser rakt på.
 
F-lux ska inte blandas ihop med grossisten FLUX. Franska F-lux har brett sortiment av lite busigare LED lights när man vill marken en linje, eller där skälva ljuskällan ska vara mer synligt med ex en kristal där ljuset flödar ut från. Tänk er lite av konstinstallationer med ljus som kärna så kommer man ganska nära deras tänk.
 
FOCUS är en av de största när det gäller olika typer av informationsskyltar. Det började 1965 med neonskyltar men de har idag bl.a. en unik process för att gjuta in diodlampor i plast vilket ger nästan oanade möjligheter. De är dem vi kontaktar när man ska ha en företagslogga till fasaden eller entrén. Med samma teknik kan vi även rita egna diodbaserade armaturer i nästan vilken form som helst, går att göra helt egna lösningar även till privathemmet. 
 
GOP eller det kanske mer förklarande Glasfiber & plastprodukter AB är en av Sveriges största grossister på all form av glasfiber och plastprodukter. Det är bland annat generalagent för varumärket Plexiglas många brukar jämställa med genomskinliga akrylglas. De för även välkända Bayer's sortiment. Det är typiskt hit vi ringer när vi ska göra olika speciallösningar med egenritade armaturer, ljuslådor etc.
 
Ilti Luce gör LED light när det verkligen gäller, har sin bas i fiberoptik till krävande miljöer såsom museer. LED Lamporna ger bra färgåtergivning och mycket ljus. Har lösningar för både ute och innemiljöer samt byggstenar för mer avancerade integrerade lösningar.
 
ITRE gör en design och form som inte lämnar någon oberörd. ITRE's armaturer behöver planeras in som en del av inredningen där belysningen de ger är sekundär. Många av deras lampor blir kopierade men de levererar hela tiden nya armaturer till marknaden, så jobbar den som verkligen är innovativ.
 
Licht+raum är en klassisk schweizisk producent av kvalitativa metal pendlar men de gör även en del spektakulära större lysrörsarmaturer, t.ex. en som ger dem en svävande känsla.
 
LDT AB eller Lighting Distribution Technology AB som är det fullständiga namnet har alla de produkter och lösningar som behövs för att maximera det naturliga ljuset i en lokal även kallat dagljussystem. LDT har även en massa olika solskyddsfilmer, filmer för splitterskydd, insynsskydd, jalusier mm.
 
Lumiance har ett bra bassortiment för främst publika lokaler men även för hem, är en del av Sylvana koncernen. Har även ett välbeprövat och testat system för "pottor" för infällda spottar.
 
Lumina har ett mycket stramt formspråk men samtidigt nästan lite avantgardistiskt i sin design vilket ger ett starkt intryck även om det inte tar över resten av rummet. Lite av en spelad anspråkslöshet från detta Italienska företag vars armaturer är mer en accessoar än en armatur.
 
Spanska företaget Marset som omväxling från allt det tyska, italienska och holländska. De utgår från klassiska designelement men stöper om dem efter eget huvud. Alla Marsets armaturer sticker ut på ett eller annat sätt. Marset har till exempel en typisk vardagsrumslampa med skärm, förutom att den är gjort att stå utomhus.
 
Belysning från Martini för alla miljöer som sticker ut, både i sin design men även hur man riktigt kan se vilken hög kvalitet produkterna håller. Martini har även ett stort sortiment utomhusarmaturer som går bra både i publika och mer privata miljöer.
 
Maxel har ett brett bassortiment men framför allt en hel del smarta lösningar för inbyggnadspottor, speciellt i trånga utrymmen vilka även går att använda även till andra fabrikat. 
 
Oligo har väldesignade tyska armaturer av hög kvalitet. Deras styrka ligger i olika sken och vajersystem både för privat och offentlig miljö.
 
Osrams IHC halogenlampor är i en egen division när det gäller ljusutbyte och livslängd. Heter numera Energy Saver. Osram har även bra och kompakta trafos.
 
Mycket egen men samtidigt mycket stilsäkert från designern Tobias Grau. Man kan se armaturerna nästan som accessoarer till resten av rummets inredning. En del av armaturerna har ett stänk av 60 tal men spridningen är större än så av designinfluenserna.
 
TridonicAtco Group är ett företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför komponenter för innovativa belysningslösningar. Tridonic har nästan alltid de komponenter man behöver för att kunna styra belysningen.
 
Flos är kanske det italienska belysningsföretag som bäst lyckats komma ut till den större massan. De har genom tiderna balanserat ett bra, snyggt och väldesignat bassortiment för offentliga lokaler samtidigt som de haft designers som skapat de mer spektakulära armaturerna för privata hem eller som accenter i offentlig miljö. Vi har noterat bland våra trendkänsligaste kunder att många inredningstidningars vurm för produkterna gör att de upplever dem som vanligare än de egentligen är, å andra sidan kan det vara kul att ens gäster kan se vad man har för armaturer.
 
Louis Poulsen är ett anrikt danskt företag med mer än 100 år av verksamhet på nacken. Redan tidigt tog man in och samarbetade med arkitekter och designers och har därför ett brett sortiment som passar olika miljöer och stilar. Alla med den gemensamma nämnaren att de är av god kvalitet och design vilket man genom tiderna vunnit många priser för. Många kända designers har ritat lampor till företaget ex PH lampan. Företaget har nyligen blivit uppköpta av italienska Targetti-gruppen men de har inte aviserats att detta ska ändra inriktning.
 
   
      FINNS DET FLER LAMPOR OM JAG INTE HITTAR NÅGON JAG TYCKER OM?

Våra utökade varumärken, de har alla meriter och i specifika projekt är de oumbärliga för att leverera en bra lösning.

Annell ljus + form, Castaldi, Ecolux, Fagerhult, Fagerhult retail, Glashütte Limburg, Lampas, Moooi, Rotaliana, Siteco, Wever&Ducré, XAL, Zero

   

08 410 612 00

gizmo@gizmoliving.se

 

 

OM JAG ÄNDÅ INTE HITTAR DEN PERFEKTA ARMATUREN?

Varumärken vi bevakar för vi är nyfikna av naturen, vi känner till deras styrkor, vi har deras kataloger och prislistor och om det finns ett kundbehov kan vi på kort varsel aktivera ett samarbete med. Troligen mest en slump att det inte blivit något större samarbete ännu, men vi är alltid ute efter förändring.

Erco, Fergin, Fox Design AB, Glamox Sverige, Ljusgruppen, Kamic, Philips Ljus, Zumtobel, Elektroskandia