GIZMO Living

Referensprojekt

Ljus & Ljuddesign

Varumärken

    Ljus

    Ljud

    Styrsystem

    Övrigt

Läs mer om...

Kontakta oss

Om oss

 

GIZMO Pro's

 

VARUMÄRKEN

Varje design är unik och kundanpassad, för att nå dit arbetar GIZMO LIVING med utvalda kvalitetsleverantörer som står för god design och hög nivå på kundsupport.


        

 
 
MED FOKUS PÅ - STYRSYSTEM

 

Jag vill läsa mer om styrsystem:

>> Styrsystem

 
KONTAKTA MIG

 

Jag vill veta mer, kontakta mig gärna!

 

>> Kontakta mig

>> Boka ett  inspirationsmöte

 

 

 

VARUMÄRKEN FÖR STYRSYSTEM - Vill du ha en "hej-då-huset" knapp?

Om man är på en fest och någon frågar vad GIZMO LIVING har för produkter och svaret är "styrsystem"så övergår oftast diskussionen till någonting annat väldigt fort. Om svaret däremot är att GIZMO LIVING arbetar med "ljud & ljusdesign" och hur praktiskt en hej då knapp är när man ska gå hemifrån blir alla livligt engagerade i att föreslå olika integrationsmöjligheter. 

Det är i princip bara fantasin som sätter gränser vad som kan integreras och hur det kan styras. Styrsystemet är helt enkelt hjärnan i att skapa en miljö där man med enkla medel kan uppnå helt olika känslor i ett rum. Genom att utgå från varje kunds förutsättningar och behov så skapas först ett förslag på funktioner som passar kunden och sedan så specificeras hur denna lösning skall förverkligas. Ett bra styrsystem verkar utan att synas där människan naturliga beteende triggar funktioner i styrsystemet och användaren känner sig i centrum. En rörelsedetektor och en klocka kan vara tillräckligt för att anpassa miljön till olika tillfällen. 

Vi har valt att koncentrera sig på ett fåtal kompletterande system och prioriterar funktion, driftsäkerhet och stabila producenter & grossister. Vi arbetar helst med öppna system och tror att våra kunder vill kunna klara de flesta funktionsändringar på egen hand.

 
   
   
         
    VILKA ÄR GIZMO'S POPULÄRASTE VARUMÄRKEN?

Våra basvarumärken, det har fallit sig naturligt att jobba med dem över tiden, vi kan dem väl, känner grossisterna, sannolikt vi söker en lösning bland dessa först. Vi känner de ger en bra spridning mellan olika typer av lösningar, design och pris/kvalitet och med detta klara vi de flesta projekt.

Dynalite är ett för den svenska marknaden nyintroducerat varumärke som har varit etablerat internationellt sedan 1985. Systemet bygger på en variant av den öppna RS 485 standarden. 

Dynalite är ett robust och flexibelt moduluppbyggt system där mycket energi har lagts på att göra ofta kostsam driftsättning så smidig som möjligt. Dynalite utvecklas och produceras i Australien och med hjälp av en helautomatiserad fabrik matchar de prisbilden från Asien. Fördelen är korta led mellan utveckling och produktion vilket förklarar att Dynalite ofta används vid de mest komplexa installationerna, ett känt exempel är ett roterande hus i England som helt styrs med hjälp av Dynalite. 

Dynalite har samma eller högre prestanda som jämförbara system och har dessutom en öppen standard som kan  integreras med DMX, Dali, DSI, Lon m fl utan svårigheter. Det går utan vidare att styra huset via mobil eller  webgränssnitt eller låta solen styra hur jalusierna ska vinklas. Dynalite kan också integreras mot olika ljud & bild multiroom-lösningar om så önskas.
 

Gira Radiobus är ett väl beprövat system för att integrera ett hem. Genom att Gira Radiobus kommunicerar trådlöst är det lätt att efterinstallera i ett hem, kontor eller lokal utan att behöva synkronisera med en större renovering. Gira Radiobus hanterar alla grundläggande funktioner man förväntar sig av ett styrsystem såsom olika ljusscenarier eller en "hej då"-knapp när man går hemifrån. 

En fördel med Gira Radiobus är att lösningen är helt fri från datorer för att få hemmet att fungera och det är lätt för användaren att ändra i systemets funktioner. En annan fördel är att alla Giras väldesignade uttag och paneler även fungerar bra tillsammans med styrpanelerna från Dynalite. 
 

RTI Corp bygger egentligen inte styrsystem i traditionell bemärkelse utan lägger till ett användarvänligt och kraftfull gränssnitt mellan användare och övriga system. RTI är en stor aktör i USA och arbetar bara med användargränssnitt. RTIs största merit utöver användarvänligheten via intuitiva kontroller är att användaren inte behöver bry sig om programmeringen av systemet som kommer färdigt och fullt fungerande vid installation.

Ett typexempel är användaren som redan har en välfungerande audio- och videoutrustning i vardagsrummet som ska kompletteras till en multiroom-lösning för hela hemmet. Det kanske också finns sofistikerade larm och övervakningssystem eller värme/kyla som ska integreras i helheten. Ett annat typexempel är konferenslokalen som har olika fjärrkontroller för ljud, jalusier, filmduk respektive belysning där allt kan fås att samspela i ett antal enkla scenarier via en RTI-lösning.

RTI arbetar bl.a. via radio och en centralt placerad sändare/mottagare och med den lösningen får systemet helt andra prestanda än vad en multi-fjärr kan ge. Med RTI kan man enkelt öppna garageporten från bilen eller tända/släcka huset när man sitter ute i trädgården. RTI's produkter kan även integreras mot de allra flesta andra system på marknaden.
 

   

 

 

 

 

 

 

 

08 410 612 00

gizmo@gizmoliving.se

 

  MEN NI HAR JU INTE DET SYSTEM JAG LETADE EFTER?

Det finns ett antal system på marknaden som alla har lite olika för och nackdelar. Vi har försökt välja ut de som passar de flesta fall och plånböcker. När det finns ett tydligt kundbehov kan vi även leverera lösningar och material med följande varumärken:

Crestron, KNX (fd EIB), Lutron, Carlo Gavazzi , Dupline & Smart Home