GIZMO Living

Referensprojekt

Ljus & Ljuddesign

Varumärken

    Ljus

    Ljud

    Styrsystem

    Övrigt

Läs mer om...

Kontakta oss

Om oss

 

GIZMO Pro's

 

VARUMÄRKEN

Varje design är unik och kundanpassad, för att nå dit arbetar GIZMO LIVING med utvalda kvalitetsleverantörer som står för god design och hög nivå på kundsupport.


        

 
 
MED FOKUS PÅ - LJUD

 

Jag vill läsa mer om ljud & ljuddesign:

>> Ljuddesign

>> Läs mer om ljuddesign

 
KONTAKTA MIG

 

Jag vill veta mer, kontakta mig gärna!

 

>> Kontakta mig

>> Boka ett  inspirationsmöte

 

 

 

VARUMÄRKEN FÖR LJUDDESIGN

Det är lätt att tro att man kan uppnå det perfekta ljudet eller bilden, men det finns inget som heter det perfekta ljudet. Inga produkter passar alla lyssnare i alla situationer.

Det viktiga är att de som ska uppleva ljudet och bilden blir nöjda i förhållande till utrymme och budget. Om en kund av egen erfarenhet har klart för sig vad man tycker är bra ser vi det som en självklar service att projektera in det som den del av systemet. Nedan presenteras ett urval av alla varumärken vi arbetar med men via vårt nätverk kan vi ordna fram alla etablerade varumärken. 

Vi bevakar marknaden kontinuerligt och försöker att knyta till oss en bra grundportfölj av varumärken. Väljer du produkter ur vårt bassortiment har vi kort startsträcka både i projektering och driftsättning och vi har ett etablerat samarbete med grossisterna med höga krav på service, support och en stabil organisation för att ge våra kunder ett tryggt köp även på lång sikt. Något som är minst lika viktigt är att beakta rummets akustik. Väl placerad akustikdämping kan göra skillnad mellan en riktigt dålig och en riktigt bra ljudupplevelse.

I ett inspirationsmöte berättar vi om hur vi hjälper dig att planera ett bra ljud och bild system.

 
   
   
         
      BRA VARUMÄRKEN FÖR STEREO OCH MULTIRUM I HEMMET
 
Nüvo Technologies har mycket kompetenta och välljudande produkter, främst nischade som instegsmodell in i den riktiga audio custom-världen och går inte går att jämföra med standardsortimentet som säljs av många idag. Nüvo Technologies produkter har fördelen att systemet är lätt att konfigurera med styrpaneler, mediaspelare och olika zoners individuella konfigureringar.
 
Sonance anses vara bland de första som började med inbyggnadshögtalare. Amerikanska Sonance erbjuder ett av marknadens mest kompletta utbud av inbyggnadshögtalare av HiFi kvalitet med en touch av High End på de bästa modellerna.Sonance har otaliga extrem-modeller både vad gäller ovanliga mått eller placeringar och har även solida flerkanalsförstärkare och multiroom-system. Sonance levererar har en mycket trevlig och balanserad ljudbild som passar många lyssnares öron och nästan alla typer av musik.
 
Tyska och innovativa Sonus (inte att blanda ihop med Sonos) har tagit fram flera olika lösningar för att skapa högklassigt ljud utan att det ska synas samt att man ska kunna kontrollera vart det hörs. Perfekt om man vill lyssna på ljud i en öppen miljö utan att störa andra. 

Deras mest intressanta produkt är deras helt osynliga Intara som byggs in i väggen och sedan spacklas och målas, men som tack vare avancerad DSP ger +/- 3dB från 100-18.000Hz och låter bättre än många fristående högtalare. 
 

Med sitt  förflutna inom studiosammanhang så känns det inte konstigt att just schweiziska Revox skapat ett av de mest flexibla och välljudande multiroom-system som finns på marknaden, och de hanterar dessutom både ljud och bild. Revox är så nära High End man kan komma när både ljud & bild ska integreras, här är det funktion framför form som är ledstjärnan.
 
Canton skapades av fyra tyska ljudfantaster 1972 och målsättningen var att alltid producera de bästa högtalarna i varje  ljudklass. Ett av Cantons särskiljande drag är att de redan från början tog hänsyn till att högtalaren skulle vara en del av ett vardagsrum och storlek och design anpassades tidigt utifrån detta. Genom åren har de vunnit många priser både för ljud och design. Canton har ofta varit bland de första med innovationer, till exempel introducerade Canton satelliter & subwoofer redan 1979. 2005 var Canton först med trådlösa högtalare av HiFi-kvalitet.
 
Ska det bli bra och prisvärd elektronik så är det bara att lyfta på hatten för Japanerna. Onkyo har funnits i 60 år och vet vad de håller på med då de alltid varit helt och fullt koncentrerade på HiFi. Onkyo har under åren vunnit otaliga priser för sina produkter.
 
Meyer är ett familjeägt företag och pionjär när det gäller högtalare av yppersta kvalitet för professionellt bruk. De stoltserar med "Proudly made in the USA" med forskning och fabrik integrerat i en enda anläggning. Det är inte för inte som Cirque du Soleil använder dem eller att de sitter i Royal Albert Hall i London samt många kyrkor för deras fantastiska ljud. Samtidigt har de resurserna att även fungera för ex Rod Steward eller Metallica

Vi är ett av få företag i Sverige som lärt oss att använda Meyer inte bara till offentlig miljö såsom nöjeslokaler, butiker och konor men även för privat miljö. För den som vill ha Hi End ljud kvalitet men med väsentligen mycket mer "Ompf". Vi garantera att dina öron ger upp innan högtalarna ens lämnat tomgång eller närmar sig minsta distorsion. Den lilla lådan på bilden som är 10x10x15 cm väger hela 1,9kg men spelar väl över vad de flesta klarar av. Alla deras högtalare har inbyggda förstärkare med DSP vilket ger dem näst intill perfekt frekvensgång men även blir omöjliga att spela sönder.

PS tillsammans med en av våra duktiga inredarpartners kan vi klä in högtalarna i valfritt tyg, läder för att matcha övrig inredning om vi inte bygger in dem i väggen. 
 

LAB.gruppen startade 1979 i Kungsbacka i det inre rummet på en HiFi butik. Genom kontinuerligt teknisk innovation har företaget växt till en internationellt respekterad tillverkare av professionella slutsteg, bl.a. med flera THX certifierade varianter för bio. För installationer med passiva högtalare som behöver lite mer kraft finns det inte bättre ställe att leta på. 

Som kuriosa har en av grundarna nu startat ett företag för mätutrustning som blivit mycket populärt och som vi använder vid akustikmätningar.
 

Inte olikt många av de andra varumärken vi jobbar med startades Klein + Hummel  av två ingenjörer, i detta fall 1945 i Tyskland med ett enda mål, att kunna spela upp ljud lika realistiskt som när det spelades in. De var till och med delaktiga i att definiera begreppet HiFi och har även byggt mätutrustning. Deras OZ monitor är en klassiker och det är deras monitorprodukter vi tycker är mest intressanta. Det känns ganska uppenbart att om man använder samma högtalare som många låtar mixats till kommer det låta nära det sound bandet ville skapa när de mixade materialet. Går även att bygga mycket bra hemmabiosystem med monitorerna och deras fina subbasar. De är snygga samt även möjliga att bygga in om tillräckligt djup finnes.
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

      HUR FÅR MAN ORDNING PÅ AKUSTIKEN?
 
Ljud handlar inte bara om att skapa ljud utan även att kunna skapa en bra akustik i ett rum. Akustikmiljö har ett brett sortiment både för privata rum och publika lokaler. De har flera väldesignade produkter inom akustikdämning med stor variation i både färg och form för att passa in i många olika miljöer. Akustikmiljö kan exempelvis skapa ljudabsorbenter utifrån kundens egna tyg eller trycka på canvas med kundens egna foton eller mönster. 
 
Klagar grannarna eller resten av familjen på att du spelar högt och basen hörs överallt. Kan du inte sova för att värmepumpen, ventilationen eller tvättmaskinen får hela huset att vibrera. Blir lokalen outhärdlig så fort det kommer in lite gäster eller kunder. Oavsett så kan GIZMO Living ihop med anrika Christian Berner Vibrationsteknik ta fram en lösning. Det går ganska enkelt att bygga ett musik rum som inte stör resten av fastigheten. Det finns ingen anledning att inte se till att fastighetens maskiner sitter monterade på ett sätt som minimerar störande vibrationer vilka inte bar låter illa utan även kan orsaka sprickor i färgen. Det går att få både trä och stengolv betydligt tystare än det som är norm i många lokaler idag.
 
Vi kanske ska precisera att det vi i första hand använder är Yamaha's professionella produkter som länge haft mycket gott rykte. Vi gillar speciellt deras digitala signal processning (DSP) enheter (DME serien) som förutom att kunna agera multirumsystem tillsammans med en extern styrning även är en stor hjälp att städa upp rum med utmanande akustik. Den professionella signalprocessningen börjar flöda ned i de bättre hemmabioförstärkarna men de kan ännu inte mäta sig med sina förlagor. I många installationer där högtalarna ska döljas eller vara helt osynliga ger DSP möjligheten att återskapa ett ljud som motsvarar en idealt placerad golvhögtalare.  
 
 

 

 

      BRA VARUMÄRKEN FÖR BUTIK & KONTOR (ELLER SPECIAL TILL HEMMET)
 
Frontcast Media  levererar en sk CMS lösning för att distribuera bild & ljud till skärmar,  projektorer och PA system. CMS vilket står för Content Managment System handlar om att på ett enkelt sätt kunna kontrollera och i förväg planera vilket budskap som presenteras var och när. Systemet klarar även av interaktiva lösningar med användaren via pekskärm. Frontcast jobbar med stabila och Linux baserade medieservrar i olika utföranden vilket kan mata bild & ljudsystem. Administrationen sker via web gränssnitt mot centrala servrar men med lokal back up om kontakten bryts. GIZMO Living har tillsammans med Frontcast Media tagit fram en lösning för att integrera CMS systemet mot Dynalite. Dynalites väderstation kan ex påverka vilket material som kommer upp på skärmen.
 
Panphonic är specialister på riktakt ljud, i även kallat "ljudduschar". Detta finska företag med ursprung i forskarvärden använder en patenterad electro-mekanisk film inte olik en elektrostat men som bara har 4 graders spridning. Varje medarbetare kan i öppet kontorslandskap lyssna sitt ljud, i butiker så är det bara de som går fram till en bildskärm som hör ljudet. Går även bra att använda för ex tv ljud i hemmet där den som tittar har ljud men inte stör de andra. 
 
Solid drive är framtidsteknik från USA som använder en fast yta såsom glas, keramik, gipsvägg som högtalarmembran genom att sätta den i svängning. Genom digitalprocessing kan man sedan kompensera ytans akustiska tillkortakommanden. Hårda material som sitter fritt ex. glas låter oftast relativt bra som det är. Professionella användningsområden är exempelvis butiksfönster (ger ljud på utsidan), monterljud, speglar, mm. Till privatbruk går det att bygga in dem i väggen och skapa helt osynligt ljud. Har viss begränsning i den övre diskanten samt behöver basstöd så inget för HiFi fantasten men fungerar bra till film och TV där estetiken är viktig.
 
Vieta är en spansk producent av tåliga högtalare främst för butiker och barer men vars minsta sub-bas låter mycket bra även till hemmabruk. Mest intressant är deras D-klass förstärkare som är anpassade för DIN skenor (de som sitter i standardelskåp). Gör det lätt att bygga in i väggen de i vanliga fall ganska utrymmeskrävande och varma slutstegen oavsett om det är till en butik, kontor eller privathem. Enheten på bilden intill ger helt ofattbara 2x100w och låter kristallklart.
 
GIZMO Living har letat med ljus och lykta efter en högpresterande skärm utan en massa "försäljningsbjäffs" som inte levererar mervärde i praktiken. Med tanke på nuvarande utveckling av standards och distributionsteknik tycker vi man ska bygga in så lite som möjligt i skärmen / projektorn, gärna utan högtalare med. Kravet var enkelt Full HD kapabilitet, så lite saker inbyggd som möjligt samt bra ljustryck med vettig energiförbrukning. Lite av en slump trillade vi över NEC Display Solutions och insåg att de har specialiserat sig på professionella presentations och visuella lösningar. Det här är skärmar och projektorer som inte kan annat än att troget återge den bild som matas in. De klarar att stå på flera år i rad utan att ta skada. Om man vill göra skärmen "smartare" finns en slimmade datorer att hänga på på baksidan som kan konfigureras enligt kundens önskemål i vilken tv kort, mediastreaming  mm kan integreras. För butiker och kontor är deras produkter redan förberedda att sitta i kluster eller som kloner vilket underlättar montage och minimerar kabeldragning. 
 
   

 

 

 

 

 

    PRAKTISKA TILLBEHÖR
 
Cubo från Sonoro - Klockradions Rolls Royce av yppersta tysk design & kvalitet.Tyska Spectral presenterar stereomöbler av högsta klass i både vad gäller utförande och design. Detta utan att någonsin tappa siktet på funktionaliteten och Spectrals möbler måste ses för att man ska förstå vilket fint hantverk det rör sig om.

 
Vogel / Vogel Pro har allt du någonsin behöver för att sätta upp dina högtalare eller din tv. Holländska Vogel levererar kvalitet, design och nya lösningar sedan 35 år tillbaka och har en rad olika styrbara hållare för ljud & bild. Vogel har även snygga custom "skal" till tv-skärmen för att sätta in skärmen i ett intressantare sammanhang.
 
 

08 410 612 00

gizmo@gizmoliving.se

 

  JAG LETAR EFTER HIGH END LJUD MEN HITTAR INTE MITT FAVORITMÄRKE?

Fabrikat presenterade ovan är tänkta i första hand för multirumlösningar där kännetecken är att de ska passa många olika typer av musik och lyssnare och samtidigt vara så diskreta som det bara går. Deras bättre lösningar levererar en instegslösning i High End klass.

För dig som söker en ren High End lösning till speciellt en ren stereo lysning (2.0) ställer man ofta helt andra krav, speciellt om högtalarna får ta plats i rummet, finns det många fina fabrikat att välja bland. 

Vi vet av egen erfarenhet att du i så fall redan har en uppfattning om, redan delar till eller ett i princip komplett High End system. Typiskt är att du vill lyssna igenom flera olika system innan du bestämmer dig för ett köp. 

Vi brukar i dessa fall föreslå dig som en mycket medveten kund av vi tipsar om bra butiker (om du inte redan varit där), samt hjälper dig med tips på referensmusik inklusive vad du ska lyssna efter i respektive stycke. Vi kan även hjälpa dig med vad olika fabrikat har för kännetecknande karaktäristik för att reducera antalet fabrikat och kombinationer att lyssna igenom. 

Vi kan sedan utifrån dina val hjälpa till att designa övriga husets multirumljud samt beroende på de tekniska förutsättningarna integrera 2.0 anläggningen med övriga ljudsystemet. Vi ser naturligtvis till att föreslå bästa möjliga akustiklösning för det tänka rummet för bästa möjliga ljudupplevelse.